logo

Rundkiosken

Smak
35%
Service
20%
Omgivelser
28%
Pris
30%

Alle på Gjøvik har et forhold til rundkiosken, en koselig rund bauta i hjertet av Gjøvik. For mange selve symbolet på rekreasjon dagen derpå. Personlig har jeg aldri vært blodfan av burgeren, men gyver på en 160 grams cheeseburger med åpent sinn.

Det er kanskje kultstatusen som gjør at dem kan ta over hundre kroner, for gode råvarer er det i hvert fall ikke. Hamburgerbrødet er det samme som du får på nesten alle andre gatekjøkken, salaten og dressingen er intetsigende men helt greit. Samtidig smaker det rundkiosk-burger, så noe eget gjør de tydeligvis. Rent nostalgisk sett funker det altså.
Men hva med det viktigste, selve kjøttet? Det er dessverre altfor lav standard. Plutselig sitter det en bit av brusk mellom tennene. Nedtur! Jeg vil ha en skikkelig saftig burger med rent og godt kjøtt, ikke billig MUK. Den føles noe vassen selv om stekeskorpen sitter som et skudd.
Det skal mye til for å kose seg utenfor rundkiosken en vinterdag. De eneste sitteplassene er på kalde trebenker med et lyskryss som nærmeste nabo. På sommeren derimot kan du nyte burgeren i enden av parken og se på alle glede som utspiller seg i skateparken. Pluss i margen for det grepet de tok for noen år siden med flere benker, større markiser og blomsterpotter. Gleder meg til å ta den første offisielle vår-softisen her.
 • Sentral beliggenhet ved yrende liv i skateparken en varm sommerdag

 • Stiv pris
 • Skuffende kvalitet på kjøttet
 • Man steker burger hele dagen og dette er resultatet. Trist
  testimonial-image
  BurgerspiserKristoffer Moen
 • Det er kanskje kultstatusen som gjør at dem kan ta over hundre kroner, for gode råvarer er det i hvert fall ikke.
  testimonial-image
  BurgerspiserFrode SlettumBlaasertop